EATA presenteert stappenplan connectiviteit

De Europese Automotive Telecom Alliance (EATA) heeft gisteren tijdens een rondetafelgesprek een stappenplan gepresenteerd voor het testen van functionaliteiten voor connected en automatisch rijden. De kick-off zal nog dit jaar plaatsvinden in vijf landen, waaronder Nederland.

Behalve Nederland zullen ook Frankrijk, België, Duitsland en Spanje aan de eerste tests deelnemen. Andere landen volgen in een later stadium. Tijdens de eerste fase zullen bedrijven toepassingen testen zoals snelwegchauffeur, platooning voor vrachtwagens en netwerkfunctionaliteiten voor telecommunicatie. Vanaf 2018 komen functionaliteiten aan de orde als valet parking en wordt geautomatiseerd rijden concreet geïmplementeerd. 

In aanvulling op dit stappenplan, dat door het bedrijfsleven wordt uitgevoerd, benadrukte EATA dat ondersteunende regelgeving essentieel is voor de ontwikkeling en invoering van connected en automatisch rijden. De inspanningen van het bedrijfsleven zullen dan ook ondersteund moeten worden met noodzakelijke regelgeving vanuit de Europese Unie. Tegelijkertijd moet de EU ervoor zorgen dat privacywetgeving niet een effectieve flow van data in de weg zit. 

Emil Peeters

Emil is een ervaren redacteur met een brede belangstelling en een heldere schrijfstijl. Hij komt met enkele doortastende vragen snel tot de kern van de zaak.

Van Emil Peeters zijn er nog 3806 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Emil Peeters

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *