Op de openingsdag van het Mobile World Congress in Barcelona heeft Seat zijn visie op de toekomst van het autorijden gegeven. Vanaf 2018 zullen de voertuigen van Seat worden uitgerust met connected technologie die een nieuwe relatie bewerkstelligt tussen de auto, de berijder en zijn omgeving.

Seat presenteerde tijdens het MWC onder meer real time verkeersinformatie, aanbevelingen voor onderweg (onder andere restaurants, winkels en diensten) en suggesties afhankelijk van ingegeven routewijzigingen. Tijdens het congres is een simulator beschikbaar waar bezoekers de nieuwe Seat-manier van rijden kunnen ervaren.

Seat wil graag in de voorhoede opereren als het gaat om de connected car. “Het doel van Seat is om vooruitgang te boeken en uit te groeien tot marktleider in technologieën die het ons mogelijk maken een rij-ervaring te bieden die gemak biedt, connected is en aangepast aan iedere individuele berijder”, aldus president Luca de Meo.

Een van de noviteiten die De Meo presenteerde in Barcelona is zogenoemde voorspellende navigatie, die al rekening houdt met files nog voordat ze plaatsvinden. Voordat deze technologie standaard wordt ingebouwd in nieuwe Seats is die in de tweede helft van 2017 al beschikbaar via een dongel. Via de OBD-stekker verzamelt de dongel data uit de auto en stuurt die naar de smartphone van de bestuurder. Vervolgens wordt deze via een app vertaald naar verkeersinformatie.

Het Mobile World Congress vindt plaats in Barcelona van 27 februari tot 2 maart 2017 en wordt georganiseerd door GSMA. 

Deel dit artikel op

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laatste nieuws
Meest bekeken berichten
Recente Reacties