Eerste Electric Service Hub in Amsterdam

In samenwerking met een groot aantal partners, waaronder de Gemeente Amsterdam, werkt de Beelen Groep uit Lisserbroek in Amsterdam Zuid-Oost aan de opzet voor het eerste commerciële, multifunctionele en vooral duurzame laadpalenplein van ons land.

Het eerste laadpalenplein (met in eerste instantie 82 laadpalen) komt vlakbij de zuidas, binnen de driehoek Ikea, Arena en Ziggo Dome. De visie van Frank Beelen (foto rechts) en zijn duurzaamheidsmanager Arthur van Dijk (foto links) is gericht op een brede klantervaring rondom het laden van elektrische voertuigen. Vanwege het grote aantal partners zal het laadpalenplein meer bieden dan alleen de mogelijkheid tot het laden van de auto.

Duurzaamheid

Momenteel wordt het concept uitgewerkt en wordt er gedacht aan een koppeling met een sportschool, een koffiecorner, een werkplaats voor EV-onderhoud, ADAS-kalibratie en apk, een compacte supermarkt met een click & collect-functie, afhaalpunten van DHL en Post NL, een bibliotheek, een minibioscoop waar je je eigen Netflix-watchlist kan bekijken, diverse werkplekken et cetera. Voor al die initiatieven geldt dat zij duurzaamheid structureel moeten omarmen. “Tijdens de introductiemiddag bleken vele potentiële partners meer dan enthousiast”, stelt van Dijk. Hij benadrukt dat er binnenkort gestart kan worden met de inrichting van het plein. Hij hoopt eind van dit jaar met de eerste fase operationeel te zijn.

Jos Veldhuisen

Hoofdredacteur Aftersales Magazine met als persoonlijk motto: 'I am Aftersales'

Van Jos Veldhuisen zijn er nog 1798 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Jos Veldhuisen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.