EnergyZero neemt app Laadje over

Het Nederlandse softwarebedrijf EnergyZero maakt bekend dat het de overname van het bedrijf achter de app Laadje heeft afgerond. De software van Laadje maakt het mogelijk om Tesla’s slim en duurzaam op te laden, zonder dat de automobilist afhankelijk is van het type laadpaal. Op korte termijn wil EnergyZero de software van de app ook beschikbaar maken voor andere automerken.

EnergyZero biedt zijn klanten toegang tot de energiemarkt door energieprijzen tegen dynamische uurtarieven aan te bieden. Hierdoor kan het energieverbruik op de momenten dat er weinig vraag naar energie of een groot aanbod van energie is, tegen lagere kosten wordt afgerekend. “De overname van Laadje is een mijlpaal in onze missie om de energiemarkt te verbeteren en te verduurzamen. Het is een mooi voorbeeld van hoe we de Nederlandse energiemarkt kunnen openbreken,” zegt Auke Ferwerda, oprichter van EnergyZero.

Slimme energieoplossingen

“Het blijft gek dat ondanks onze gezamenlijke missie om energieverbruik te reduceren, de belangrijkste stakeholders – namelijk de energiebedrijven – nog steeds businessmodellen hanteren waarbij ze verdienen aan het verbruik. Wij willen aan het front staan van een nieuwe energiewereld en deze voor organisaties en hun consumenten bereikbaar maken via slimme energieoplossingen zonder marges op verbruik. Bedrijven helpen daarmee hun klanten met een efficiëntere energievoorziening en het verduurzamen van hun energieverbruik.”

Emil Peeters

Emil is een ervaren redacteur met een brede belangstelling en een heldere schrijfstijl. Hij komt met enkele doortastende vragen snel tot de kern van de zaak.

Van Emil Peeters zijn er nog 2804 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Emil Peeters

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *