Fastned groeit sterk

Fastned, de exploitant van snellaadstations voor elektrische auto’s, heeft in het eerste kwartaal van 2017 de afzet, de omzet en het aantal klanten in Nederland sterk zien toenemen ten opzichte van het eerste kwartaal van 2016.

Nu is een stijging op nog geen ton omzet procentueel al gauw indrukwekkend. Fastned erkent ook dat het in Nederland met een omzet in Q1 van 87.883 euro (+148 procent) slechts een kleine markt bedient, maar dat de cijfers wel gestaag toenemen. (Dat de omzet ten opzichte van Q4 2016 nauwelijks is gestegen zou komen door een boeking in Q4, die het algemene beeld wat vertekent.)

Uitbreiding

De afzet steeg in Q1 tot 194.834 kWh, wat 160 procent meer is dan in het eerste kwartaal van 2016. Het aantal actieve klanten steeg tot 3520, een stijging van 62 procent ten opzichte van 2016. Fastned onderzoekt momenteel de uitbreiding naar België. Gesprekken zijn gaande met partijen die locaties hebben waar Fastned een snellaadstation zou willen openen. Een woordvoerder zegt dat uitbreiding naar een ander omringend land eerder aanstaande is, maar wil nog niet zeggen om welk land het gaat. Bij de bekendmaking van de kwartaalcijfers maakt het bedrijf tevens bekend dat de eerste twee snellaadstations in maart het operationele break even-punt hebben bereikt. Inmiddels is met de bouw van zes nieuwe stations gestart, zodat het totale netwerk van Fastned nog voor de zomer 63 stations zal tellen.

Emil Peeters

Emil is een ervaren redacteur met een brede belangstelling en een heldere schrijfstijl. Hij komt met enkele doortastende vragen snel tot de kern van de zaak.

Van Emil Peeters zijn er nog 2965 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Emil Peeters