Fastned opent snellaadstation bij AH XL

Exploitant van snellaadstations Fastned opent een eerste tankstation op de parkeerplaats van een supermarkt. Het gaat om de een vestiging van Albert Heijn XL in Tilburg. Het project is onderdeel van een pilot die draait bij drie vestigingen van AH.

Het snellaadstation bij de Albert Heijn XL in Tilburg heeft twee 50kW snelladers. Hiermee gaat het laden tot twintig keer sneller dan thuis aan het lichtnet.

Anders

Michiel Langezaal, ceo van Fastned: “We zijn erg blij met deze samenwerking. We hopen een waardevolle service aan te kunnen bieden aan klanten van Albert Heijn. De dynamiek van laden bij supermarkten zal waarschijnlijk anders zijn in vergelijking met laden langs de snelweg en op andere stedelijke locaties. Daar kunnen we van leren en ons aanbod verder ontwikkelen.” Met de pilot wil Fastned met name ontdekken of er behoefte is aan opladen tijdens het boodschappen doen. Bij een bezoek van zo’n dertig minuten zou aan de snellader van Fastned voor zo’n 150 kilometer aan actieradius geladen kunnen worden. De laders van Fastned zijn alleen geschikt voor volledig elektrische auto’s. Plug-in hybrides beschikken niet over de juiste DC-stekker.

Emil Peeters

Emil is een ervaren redacteur met een brede belangstelling en een heldere schrijfstijl. Hij komt met enkele doortastende vragen snel tot de kern van de zaak.

Van Emil Peeters zijn er nog 3074 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Emil Peeters