EV-snellader Fastned wil naar de beurs

Fastned, het bedrijf dat snellaadstations voor elektrische auto’s exploiteert, maakt bekend dat het nog in de eerste helft van 2019 een notering op de Euronext-beurs in Amsterdam wil.

Ceo Michiel Langezaal over de voorgenomen beursgang: “Fastned is een hard groeiend snellaadbedrijf in Europa. Met meer dan vijf jaar ervaring in het bouwen en exploiteren van een netwerk van snellaadstations, zijn we goed gepositioneerd om te profiteren van de versnelde overgang naar volledig elektrische voertuigen. Snellaadstations zijn belangrijke infrastructuur die tijdig kan opschalen om tegemoet te komen aan de rap groeiende vraag naar laadinfrastructuur. In het licht van deze ontwikkelingen vinden we dat het juiste moment daar is om op Euronext Amsterdam te noteren. Deze notering geeft extra financieringsflexibiliteit en biedt meer beleggers de mogelijkheid om te investeren in de mega-trend van elektrificatie van mobiliteit.”

Q1

De bekendmaking van het streven naar een beursgang volgt kort op de publicatie van de cijfers over het eerste kwartaal van 2019. Hierin zag Fastned het aantal gebruikers ten opzichte van het eerste kwartaal 2018 met 174 procent toenemen tot 22.717. De afzet steeg 215 procent tot 1520 MWh en de omzet met 236 procent tot een totaal van 844.000 euro. Fastned komt geregeld met een uitgifte van obligaties, waarmee geld uit de markt wordt gehaald. Een beursgang zal zeker een nieuwe boost geven aan de groeiplannen van Fastned.

Emil Peeters

Emil is een ervaren redacteur met een brede belangstelling en een heldere schrijfstijl. Hij komt met enkele doortastende vragen snel tot de kern van de zaak.

Van Emil Peeters zijn er nog 3060 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Emil Peeters