Fisker stapt in Allego laadnetwerk

Fisker stapt middels een private investering in openbaar aandelenkapitaal ter hoogte van 10 miljoen dollar in de geplande fusie van EV-laadnetwerk Allego met het beursgenoteerde acquisitiefonds Spartan Acquisition Corp. III. De fabrikant van elektrische auto’s heeft tegelijkertijd overeenstemming bereikt om een reeks oplaadmogelijkheden te bieden aan klanten in Europa.

Fisker-voorzitter en CEO, Henrik Fisker zegt de investering te doen vanwege strategische en tactische overwegingen. In het partnerschap is opgenomen dat wagenpark- en privéklanten die tussen 1 januari 2023 en 31 maart 2024 een Fisker Ocean SUV kopen of leasen, een jaar lang gratis kunnen opladen (vanaf de oorspronkelijke registratiedatum) via het Allego-netwerk. Verder werken de twee bedrijven aan toekomstige plannen om een naadloze oplaadervaring te leveren voor Fisker-klanten die gebruikmaken van de Allego ‘Plug & Charge’-service die gebruikmaakt van het Allego Fast en Ultra-Fast oplaadnetwerk.

“Dat Fisker zowel investeert in onze PIPE, en tegelijkertijd een commercieel partnerschap aangaat, is een belangrijke blijk van vertrouwen in onze groeiplannen,” zegt Mathieu Bonnet, CEO van Allego. “Zowel Fisker als Allego hebben een gemeenschappelijke band via de ‘Spartan’-franchise van SPAC’s die worden gesponsord door fondsen die worden beheerd door filialen van Apollo Global Management.”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *