Ford benoemt eerste directeur slimme mobiliteit

Sarah-Jayne Williams is met ingang van september door Ford benoemd als eerste directeur Smart Mobility in Europa.

Williams zal rapporteren aan Steven Armstrong, topman van Ford Europa en aan John Larsen, vice-president van Ford Global Operations & Smart Mobility. Williams zal zich richten op toekomstige mobiliteitsoplossingen voor Europa en werkt vanuit het nieuwe Ford Mobility Innovation Office in Londen. “We zijn blij met de komst van Sarah-Jayne naar het Ford-team in Europa. Het is haar taak om de stedelijke vervoersproblematiek en -kansen aan te pakken en een antwoord te bedenken op de groei van de deeleconomie door Fords strategie voor slimme mobiliteit te definiëren en te implementeren. Ze zal dat toespitsen op de versnelling van de lancering van mobiliteitsdiensten in heel Europa door samenwerking, in het bijzonder met steden, innovatie en de uitbreiding van het bestaande team”, zei Steven Armstrong.

Revolutie

In een reactie op haar benoeming zegt Sarah-Jayne Williams: “De auto-industrie staat op de drempel van een revolutie die zo ingrijpend is als toen Henry Ford meer dan honderd jaar geleden de auto voor het eerst bereikbaar maakte voor het grote publiek. Ik kijk ernaar uit om deel uit te maken van het Ford-team en onderdeel te zijn van het avontuur in de wereld van slimme mobiliteit.” Sarah-Jayne Williams werkte de afgelopen veertien jaar voor Bearing Point, een consultancy international, waar ze onderdeel was van het automotive team. Ze heeft samengewerkt met autofabrikanten en leasemaatschappijen bij het bedenken en uitrollen van nieuwe businessmodellen, digitale strategieën en diensten voor de connected car.

Emil Peeters

Emil is een ervaren redacteur met een brede belangstelling en een heldere schrijfstijl. Hij komt met enkele doortastende vragen snel tot de kern van de zaak.

Van Emil Peeters zijn er nog 2954 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Emil Peeters