Ford verhoogt uitgaven elektrificatie

Autofabrikant Ford verhoogt tot 2025 zijn uitgaven voor de elektrificatie van zijn output tot 30 miljard dollar, met inbegrip van de ontwikkeling van zijn IonBoost-batterijen. Tegen 2030 moet 40 procent van het voertuigvolume van Ford volledig elektrisch zijn.

Dat maakte Ford bekend als onderdeel van de presentatie van het plan Ford+, waarmee groei en waardecreatie wordt beoogd in tijden waarin klanten 24/7 aan staan. Het plan werd gepresenteerd op Ford Capital Markets Day, een virtuele bijeenkomst voor aandeelhouders.

Kans

“Ik heb grote verwachtingen van wat Ford+ voor onze klanten kan betekenen, die nieuwe en betere diensten zullen ervaren door de combinatie van onze iconische voertuigen van wereldklasse met connected technologie die almaar beter wordt”, lichtte Ford-ceo Jim Farley toe. “We willen onze klanten meer leveren, tegen lagere kosten en met een sterkere loyaliteit. Het is onze grootste kans op groei en waardecreatie sinds Henry Ford de productie van de T-Ford ging opschalen en we grijpen die met beide handen aan.”

Emil Peeters

Emil is een ervaren redacteur met een brede belangstelling en een heldere schrijfstijl. Hij komt met enkele doortastende vragen snel tot de kern van de zaak.

Van Emil Peeters zijn er nog 3578 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Emil Peeters

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.