Gaiyo sluit vervoersbedrijf U-OV aan

Mobiliteitsapp Gaiyo vult zijn dienstenpakket verder aan met de aansluiting van het Utrechtse openbaarvervoerbedrijf U-OV. Gebruikers van de Gaiyo-app kunnen nu ook digitale toegangskaarten voor bus en tram in Utrecht en omstreken bestellen.

Het gaat om twee soorten U-OV-tickets: een 1 uurstickets en dagkaarten. Reizigers krijgen na aankoop het digitale toegangsbewijs direct in de app te zien en dienen deze aan de buschauffeur te tonen om toegang te krijgen.

Overzichtelijk

Gaiyo biedt real time overzicht van alle reismogelijkheden en -combinaties, compleet met vertrek- en aankomsttijden, reistijd en kosten. Dat varieert van trein, tram en bus tot deelvervoer (zoals deelfiets, elektrische deelscooter of -auto). In de app kan men verschillende vervoersopties boeken en zelfs parkeeracties starten zonder transactiekosten. Ook helpt Gaiyo reizigers de OV-reis binnen Utrecht te combineren met bijvoorbeeld het vinden van een P+R of het boeken van een deelfiets.

Met de aansluiting van U-OV wordt het aanbod in de Gaiyo-app steeds completer. Onlangs werd ook al een aansluiting gerealiseerd voor het Rotterdamse vervoersbedrijf RET, HTM-Fiets en bakfietsaanbieder Cargoroo.

Emil Peeters

Emil is een ervaren redacteur met een brede belangstelling en een heldere schrijfstijl. Hij komt met enkele doortastende vragen snel tot de kern van de zaak.

Van Emil Peeters zijn er nog 2959 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Emil Peeters

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *