Gouden Stekker voor Bert Klerk

De Vereniging Elektrische Rijders (VER) heeft Bert Klerk onderscheiden met een Gouden Stekker voor zijn verdiensten voor de ontwikkeling van elektrisch rijden in Nederland.

Bert Klerk was tot februari voorzitter van de stuurgroep van de Nationale Agenda Laadinfrastructuur, die moet zorgen dat overal op tijd, voldoende en goede laadpalen geplaatst worden. Eerder was Bert Klerk van 2013 tot 2020 voorzitter van het Formule E-team, een publiek-private samenwerking om elektrisch rijden in Nederland te versnellen.

De VER roemt Bert Klerk als “de man van de EV-polder; van samenwerken en verbinden; van doelen stellen en praktische resultaten boeken. Mede door zijn inspanningen loopt Nederland voorop in de aantallen elektrische auto’s, laadinfrastructuur en interoperabiliteit van systemen. Nederland beschikt over veel bedrijven die een rol spelen bij de ontwikkeling van laadinfra, waarmee ook exportkansen zijn ontstaan. Bert speelde ook een rol bij buitenlandse missies voor exportbevordering en kennisuitwisseling.”

Lustrum

Het is de vijfde keer dat de Gouden Stekker is uitgereikt. Eerdere winnaars van de Gouden Stekker zijn Maarten Hachman, die met zijn laadpastop 10 een uitkomst biedt voor rijders van elektrische auto’s die op zoek zijn naar een goedkope en goede laadpas, wethouder Robin Paalvast van Zoetermeer, voor het vooruitstrevende laadpalenbeleid van die stad, Wiebe Wakker, die bekend werd vanwege zijn reis rond de wereld in een elektrische auto, en Auke Hoekstra, die als medewerker aan de TU Eindhoven onvermoeibaar strijdt tegen de vooroordelen die over elektrisch rijden de ronde doen.

Emil Peeters

Emil is een ervaren redacteur met een brede belangstelling en een heldere schrijfstijl. Hij komt met enkele doortastende vragen snel tot de kern van de zaak.

Van Emil Peeters zijn er nog 2467 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Emil Peeters

Avatar

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *