Hankook bouwt dataplatform

Hankook & Company en de Korea Advanced Institute of Science and Technology (KAIST) breiden hun samenwerking uit om een open dataplatform te bouwen. Pilotprogramma’s staan gepland voor dochterondernemingen om het datadeelplatform te gebruiken wanneer het af is.

Centraal in de samenwerking staat Symbiotic Transformation for AI-infused Reality (STAR). Het werd gelanceerd om een open dataplatform te maken, in het verlengde van de verschuiving naar een maatschappij die om data draait. Hankook & Company en KAIST delen de behoefte om nieuwe waarde te creëren op het gebied van dataverzameling, -analyse en -delen.

Pilots bij dochterbedrijven

Hankook & Company ondersteunt KAIST bij het maken van de testomgevingen en in het bouwen van een datadeelplatform in de cloud onder regie van het KAIST College of Engineering. Ondertussen voeren dochterondernemingen van Hankook & Company zoals Hankook Tire pilotprogramma’s uit wanneer het project afgerond is.

De dochterondernemingen van Hankook zijn op zoek naar samenwerkingsmogelijkheden in diverse sectoren. Deze bestaan onder meer uit realtime analyse van verkeersdata op het gebied van milieu. Ook het gebruik van echte rijopnamen en data van verkeersongevallen ondersteunen het onderzoek en de ontwikkeling van banden.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.