Hella houdt winstkoers vast in 2017/2018

Verlichting- en elektronicaspecialist Hella heeft zijn winstkoers in het gebroken boekjaar 2017/2018 (juni t/m mei) weten vast te houden. Op basis van voorlopige cijfers meldt het concern een omzetverbetering van 7,2 procent, goed voor een totaal van 7,1 miljard euro (vorige periode: 6,6 miljard euro).

Deze cijfers zijn gecorrigeerd voor negatieve invloeden door valutaschommelingen. Een definitief inzicht tot achter de komma verstrekt Hella 10 augustus op een speciaal daarvoor belegde persbijeenkomst. Ook het operationeel resultaat (Ebit) is verbeterd, met 13,2 procent: 574 miljoen c.q. 507 miljoen euro. “In het afgeronde boekjaar zijn we duidelijk sterker gegroeid dan de automotive markt en hebben we onze winstgevendheid verder verbeterd”, zegt ceo Rolf Breidenbach. “Deze positieve ontwikkeling laat zien dat onze focus op markttrends als autonoom rijden (ADAS), elektrificatie en digitalisering succesvol is. Deze koer willen we in de toekomst voortzetten.” Hella heeft meer dan zevenduizend werknemers in de sectoren onderzoek en ontwikkeling. De beursgenoteerde familieonderneming beschikt over 125 locaties, verdeeld over circa 35 landen.

Maarten Molenaar †

In de bijna vijf jaar dat Maarten deel uitmaakte van onze redactie heeft hij zich als vakredacteur onvermoeibaar ingezet om de kwaliteit van Aftersales Magazine en Aftersales Truck te vergroten, dankzij zijn in vele jaren opgebouwde kennis van de branche en zijn uitgebreide relatienetwerk. Op 8 november 2020 overleed Maarten plotseling. Maarten was een journalist pur sang, die zijn energie vooral haalde uit het zoeken naar echt nieuws. Ons team wist wat het aan hem had. Geen redactionele klus was hem te groot, of te klein. Hij zat graag ‘aan tafel’ bij ondernemers, managers en hun medewerkers om de achtergrond van het nieuws boven tafel te krijgen. En toen niemand nog wist wat Covid-19 was, bezocht hij graag de vakbeurzen in Europa. Maarten was niet een man die op de voorgrond trad. Hij was meer de stille kracht van de redactie, met het accent op kracht. Wij zullen zijn motto ‘autoliefde roest niet’ in gedachten blijven houden en zijn onderkoelde humor missen.

Van Maarten Molenaar † zijn er nog 2349 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Maarten Molenaar †