Hyundai gaat vol voor connected

Hyundai wil een sprong maken met zelfrijdende auto’s. Daarnaast wil het maximaal gebruik gaan maken van connectiviteit. Hiertoe heeft de Zuid-Koreaanse autofabrikant een strategische alliantie gesloten met het Israëlische Autotalks.

Autotalks is een ontwikkelaar van systemen die de auto laten communiceren met van alles en nog wat, ook wel V2X genoemd. Middels het concept Autotalks zal connectiviteit zich niet beperken tot communicatie tussen de auto, zijn berijder en de fabrikant en/of zijn dealernetwerk. De communicatie vindt ook plaats met de weginfrastructuur, met andere Hyundai’s, auto’s van andere merken, met vrachtwagens, met personen etc. Autotalks zal voor Hyundai niet alleen inzetten op connectiviteit in relatie tot autonoom rijden, maar maakt deze technologie ook beschikbaar voor de meer conventionele auto’s.

Metawave

Eerder al maakte Hyundai bekend dat het investeert in technologiebedrijf Metawave. Dit bedrijf ontwikkelt intelligente radarsystemen die kunnen worden gebruikt in zelfrijdende auto’s. Dat de ontwikkeling van Hyundai niet stilstaat, bleek ook al uit de samenwerking die Hyundai is gestart met Audi om brandstofceltechnologie toepasbaar te maken voor elektrische auto’s.

Jos Veldhuisen

Hoofdredacteur Aftersales Magazine met als persoonlijk motto: 'I am Aftersales'

Van Jos Veldhuisen zijn er nog 1798 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Jos Veldhuisen