KI van Nvidia in autonoom rijdende Volvo

Volvo Cars en Autoliv krijgen ondersteuning van technologie voor kunstmatige intelligentie (KI), ontwikkeld door Nvidia, bij hun gezamenlijke ontwikkeling van autonoom rijdende auto’s. Volvo Cars wil in het jaar 2021 autonoom rijdende Volvo’s op level 4 kunnen aanbieden.

Het samenwerkingsverband werkt aan systemen die gebruikmaken van deep learning, een vorm van kunstmatige intelligentie om objecten in de directe omgeving te kunnen herkennen, te kunnen anticiperen op mogelijke gevaren en veilig te kunnen navigeren.

Veilig

De systemen kunnen echte situaties op de weg vergelijken met een gedetailleerde kaart van hoge kwaliteit om op die manier een veilige route te plannen die zich aanpast aan continu veranderende omstandigheden. Ook kunnen ze een 360 graden surround view van de auto tot stand brengen. Lees ook het artikel ‘Snelle hersencellen voor autonome auto’

Emil Peeters

Emil is een ervaren redacteur met een brede belangstelling en een heldere schrijfstijl. Hij komt met enkele doortastende vragen snel tot de kern van de zaak.

Van Emil Peeters zijn er nog 2630 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Emil Peeters

Avatar