Laadomzet Fastned plust 37 procent in 2020

In 2020 heeft exploitant van snellaadstations voor elektrische voertuigen Fastned 37 procent meer omzet gegenereerd uit laden. Dat blijkt uit het jaarverslag. In totaal bedroeg de laadomzet 6,3 miljoen euro in 2020. De totale omzet, inclusief omzet uit de bouw van stations als onderdeel van concessies, bedroeg 6,9 miljoen euro.

De stations van Fastned leverden in 2020 in totaal 11 GWh aan duurzame energie. Dat is 39 procent meer dan in 2019. De groei komt vooral voort uit het toegenomen aantal snellaadstations. In 2020 opende Fastned 17 nieuwe stations, waaronder de eerste stations in België en Zwitserland. Het netwerk kwam daarmee eind 2020 uit op 131 stations. 

Wagenpark in 2050 volledig elektrisch

In een begeleidend woord bij het jaarverslag zegt ceo Michiel Langezaal te verwachten dat tegen 2030 bijna elke nieuw verkochte auto een elektrische auto zal zijn. “Vervolgens zal het nog ongeveer twee decennia duren voordat het gehele wagenpark elektrisch is.”

Met deze verwachting sluit Langezaal mooi aan op de boodschap die Acea vandaag afgeeft: dat de reductie van CO2-emissie doordat we met zijn allen elektrisch gaan rijden alleen plaatsvindt als al die elektrische auto’s ergens kunnen laden. Daarin ziet Fastned dan weer een belangrijke rol voor zichzelf weggelegd. Michiel Langezaal: “Onze missie is om de transitie naar duurzame mobiliteit te versnellen.”

Emil Peeters

Emil is een ervaren redacteur met een brede belangstelling en een heldere schrijfstijl. Hij komt met enkele doortastende vragen snel tot de kern van de zaak.

Van Emil Peeters zijn er nog 3430 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Emil Peeters

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.