Lexus biedt flexibel abonnement

Met Lexus One biedt Lexus via een smartphone-app een flexibele manier om Lexus te rijden. Met dit abonnement op mobiliteit richt Lexus zich met name op mensen met een tijdelijk dienstverband, ZZP’ers die voor een opdracht tijdelijk representatief vervoer nodig hebben en expats.

Tegen een maandtarief vanaf 699 euro (voor de CT200h; voor de NX300h betaal je 1199 per maand) kiest de gebruiker zelf welke Lexus hij wil rijden. Binnen een week wordt de auto voorgereden. In het maandbedrag zijn alle kosten, op basis van tweeduizend kilometer per maand inbegrepen, behalve die voor brandstof.

Contract

Gebruikers gaan een contract aan voor zes maanden. De minimum gebruiksperiode is een maand. Na een halfjaar is het abonnement per maand opzegbaar. Lexus stelt daar tegenover dat de auto’s schoon bij de gebruiker worden afgeleverd, niet ouder zijn dan 24 maanden en niet meer dan 50.000 kilometer op de teller hebben.

Onderdeel van het contract is de mogelijkheid om tot vier keer per jaar van auto te wisselen. Wie dus tijdelijk een grotere, luxere, of juist kleinere auto wil rijden, kan dat eenvoudig via de app regelen. Het maandbedrag wordt automatisch aangepast.

Kennis- en netwerkorganisatie Automotive Insiders publiceerde onlangs de eerste Smart Mobility-monitor, een onderzoek naar de acceptatie van nieuwe mobiliteitsvormen door consumenten. Meer informatie over de monitor vindt u op de website van Automotive Insiders.

Emil Peeters

Emil is een ervaren redacteur met een brede belangstelling en een heldere schrijfstijl. Hij komt met enkele doortastende vragen snel tot de kern van de zaak.

Van Emil Peeters zijn er nog 3430 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Emil Peeters

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.