Nio opent Power Swap Station in Nederland

In Tilburg, bij het Van der Valk Exclusief Hotel aan de A58, is op 1 december het eerste Power Swap Station in Nederland geopend. Hier kunnen berijders van een elektrische auto van de Chinese fabrikant Nio hun accupakket wisselen en in de toekomst ook upgraden naar een tijdelijk grotere capaciteit, bijvoorbeeld voor een vakantie. Nio wil volgend jaar 120 Power Swap Stations in Europa hebben, waaronder meerdere in Nederland.

“Met dit batterijwisselstation introduceren wij een Power Swap-systeem dat gestandaardiseerd is voor alle Nio-modellen en dat een volautomatische batterijwissel in slechts vijf minuten mogelijk maakt. Dit geeft Nio-users maximale flexibiliteit. Naast de mogelijkheid om thuis te laden, aan de openbare laadpaal of via snellader langs de snelwegen, kunnen Nio-users ook kiezen om de batterij binnen vijf minuten te vervangen voor een volle, om direct weer op weg te zijn”, aldus Daniel de Groot, Head of Power van Nio Nederland.

312 wissels per dag

Het Power Swap Station heeft de grootte van een dubbele garagebox. In de huidige opzet is het ontworpen voor maximaal 312 accuwissels per dag. In het station worden tot dertien batterijen geladen met een vermogen van 20 tot 80kW, op een manier die het elektriciteitsnet en de batterijen beschermt, zonder pieken in het stroomnet te veroorzaken. De batterij van de auto wordt binnen vijf minuten vervangen door een tot 90 procent opgeladen exemplaar.

Bij elke wissel worden tevens de staat van de batterij en het elektrische systeem gecontroleerd. De Power Swap Stations bieden daarnaast binnenkort ook de mogelijkheid om op piekmomenten stroom uit het elektriciteitsnet in de regio op te vangen, om die desgewenst op een later moment terug te kunnen leveren.

Emil Peeters

Emil is een ervaren redacteur met een brede belangstelling en een heldere schrijfstijl. Hij komt met enkele doortastende vragen snel tot de kern van de zaak.

Van Emil Peeters zijn er nog 3970 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Emil Peeters

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *