Nog sneller snelladen met Autocharge

Fastned start onder een kleine groep gebruikers met Autocharge. Hiermee wordt het laden direct gestart nadat de stekker in de auto is gestoken.

Voor de service Autocharge is geen app of laadpas meer nodig. De lader herkent de auto direct. Fastned verwacht dat de service binnen enkele weken beschikbaar is voor alle klanten van Fastned op alle snelllaadstations.

Identifier

Autocharge werkt op basis van een unieke identifier. Deze herkent de elektrische auto en geeft die informatie door aan de snellader. Een laadbeurt kan zo automatisch in rekening worden gebracht. Alle auto’s met een CCS snellaadpoort zijn al geschikt voor Autocharge. Autocharge is onderdeel van het CCS-snellaadprotocol. Dit is als open standaard door alle operators van snellaadstations te gebruiken. Fastned is gecommitteerd aan open standaarden. Het gebruikt onder andere de open OCPP- en OCPI-standaarden voor laadtransacties.

Emil Peeters

Emil is een ervaren redacteur met een brede belangstelling en een heldere schrijfstijl. Hij komt met enkele doortastende vragen snel tot de kern van de zaak.

Van Emil Peeters zijn er nog 2965 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Emil Peeters