Omzet Fastned +154 procent in Q4 2021

Exploitant van snellaadstations Fastned heeft de omzet gerelateerd aan opladen in het vierde kwartaal van 2021 met 154 procent zien stijgen naar 4,9 miljoen euro (1,9 miljoen in A4 2020).

De groei is volgens Fastned het gevolg van een gestegen bezetting van het netwerk, dat bovendien is gegroeid. De bezetting van het netwerk was in het vierde kwartaal van 2021 10,4 procent. Dat was 7,6 procent in hetzelfde kwartaal van het voorgaande jaar. Ook waren in Q4 van 2021 40 procent meer stations in gebruik in vergelijking met het vierde kwartaal van vorig jaar. In 2021 heeft Fastned 44 nieuwe stations geopend. Nog eens zeven stations zijn klaar voor gebruik, maar wachten op een aansluiting op het elektriciteitsnet.

Michiel Langezaal, ceo Fastned: “Terugkijkend op 2021 ben ik enorm trots op wat we bereikt hebben. Door in het eerste kwartaal 150 miljoen euro aan eigen vermogen op te halen, konden we sneller nieuwe stations openen en konden we de groei van ons bedrijf een stevige duw in de rug geven.

Lastig

Over de groei van Fastned in Q4 van 2021 zegt Langezaal: “In het laatste kwartaal van 2021 openden we meer stations dan in heel 2020 en in meer landen. Ik ben erg blij om te zien dat al dit harde werk tot uiting komt in de sterke omzetstijging in het vierde kwartaal van 2021. Dit is des te indrukwekkender gezien de vaak lastige omstandigheden, zoals de wereldwijde leveringsproblemen als gevolg van de pandemie en de energietransitie die druk zet op netbeheerders die onze stations van stroom moeten voorzien.”

Emil Peeters

Emil is een ervaren redacteur met een brede belangstelling en een heldere schrijfstijl. Hij komt met enkele doortastende vragen snel tot de kern van de zaak.

Van Emil Peeters zijn er nog 3165 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Emil Peeters

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *