Online platform Mijnboschcarservice

Onder de noemer Mijnboschcarservice is sinds kort een online platform actief dat fungeert als persoonlijke omgeving voor het Nederlandse BCS-autobedrijf en zijn klanten. De dienst voorziet in een 24/7-afspraakplanner, berekent vooraf de kosten en beheert facturen en onderhoudsgegevens. In een latere fase kan de klant er ook zijn ritregistratie bijhouden of foutcodes uitlezen.

“We zijn met zijn allen steeds vaker online. We regelen onze zaken wanneer ons dat het beste uitkomt. Voor alles rondom de auto was dat tot nu toe amper het geval”, zegt Marieke Groeneveld, conceptmanager Bosch Automotive Aftermarket. Het nieuwe platform moet hierin verandering brengen. “Het laat onze autobedrijven een nog betere service bieden en online een beter klantencontact opbouwen. Daarnaast kan het autobedrijf aanbiedingen toesturen.”

Bosch Connector

Het online platform is geïntegreerd in de vernieuwde website www.boschcarservice.nl. Door op de link ‘Log-in op Mijnboschcarservice’ te klikken, kunnen consumenten een account aanmaken. Later dit jaar volgt een app en bij een volgende introductie de Bosch Connector. Deze biedt klanten inzicht in de technische staat van hun auto, leest foutcodes uit of monitort het rijgedrag.

Maarten Molenaar †

In de bijna vijf jaar dat Maarten deel uitmaakte van onze redactie heeft hij zich als vakredacteur onvermoeibaar ingezet om de kwaliteit van Aftersales Magazine en Aftersales Truck te vergroten, dankzij zijn in vele jaren opgebouwde kennis van de branche en zijn uitgebreide relatienetwerk. Op 8 november 2020 overleed Maarten plotseling. Maarten was een journalist pur sang, die zijn energie vooral haalde uit het zoeken naar echt nieuws. Ons team wist wat het aan hem had. Geen redactionele klus was hem te groot, of te klein. Hij zat graag ‘aan tafel’ bij ondernemers, managers en hun medewerkers om de achtergrond van het nieuws boven tafel te krijgen. En toen niemand nog wist wat Covid-19 was, bezocht hij graag de vakbeurzen in Europa. Maarten was niet een man die op de voorgrond trad. Hij was meer de stille kracht van de redactie, met het accent op kracht. Wij zullen zijn motto ‘autoliefde roest niet’ in gedachten blijven houden en zijn onderkoelde humor missen.

Van Maarten Molenaar † zijn er nog 2350 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Maarten Molenaar †