Per stem Google apk-afspraak plannen met VW

Volkswagen introduceert de mogelijkheid om met de stem en Google Assistant een afspraak te plannen voor een apk. Het is de bedoeling om op basis van deze techniek ook andere diensten te gaan leveren.

Volkswagen-rijders kunnen al een tijdje op verzoek automatisch een seintje krijgen als het tijd is voor de apk en deze direct inplannen in agenda van de dealer. Dat kon al via de laptop en smartphone en nu ook met Google Assistant. Vertrekpunt is de uitgesproken zin ‘Hey Google, praat met Volkswagen Nederland’. Zodra het contact is gelegd, helpt de computer van de importeur de klant volgens vast protocol (klik op de foto) verder om een afspraak in te plannen. Dat gebeurt op basis van een aantal gerichte vragen, bijvoorbeeld op welke datum de apk bij voorkeur dient te gebeuren en om welke Volkswagen (kenteken) het gaat. Als alle gegevens compleet zijn, wordt de afspraak direct ingepland en bevestigd bij de gewenste dealer. De opgedane klantervaringen worden gebruikt om de kwaliteit van de dienstverlening te verhogen. Een apk voor een Volkswagen plannen via Google Assistant kan op een smartphone of via de Google Nest Hub. Binnenkort is het ook mogelijk om dit te doen via de Google Home.

Maarten Molenaar †

In de bijna vijf jaar dat Maarten deel uitmaakte van onze redactie heeft hij zich als vakredacteur onvermoeibaar ingezet om de kwaliteit van Aftersales Magazine en Aftersales Truck te vergroten, dankzij zijn in vele jaren opgebouwde kennis van de branche en zijn uitgebreide relatienetwerk. Op 8 november 2020 overleed Maarten plotseling. Maarten was een journalist pur sang, die zijn energie vooral haalde uit het zoeken naar echt nieuws. Ons team wist wat het aan hem had. Geen redactionele klus was hem te groot, of te klein. Hij zat graag ‘aan tafel’ bij ondernemers, managers en hun medewerkers om de achtergrond van het nieuws boven tafel te krijgen. En toen niemand nog wist wat Covid-19 was, bezocht hij graag de vakbeurzen in Europa. Maarten was niet een man die op de voorgrond trad. Hij was meer de stille kracht van de redactie, met het accent op kracht. Wij zullen zijn motto ‘autoliefde roest niet’ in gedachten blijven houden en zijn onderkoelde humor missen.

Van Maarten Molenaar † zijn er nog 2350 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Maarten Molenaar †

Avatar

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *