Renault werkt met Qualcomm aan software defined vehicles

Renault en Qualcomm Technologies breiden hun technologische samenwerking verder uit. Het plan is om een gecentraliseerde computerarchitectuur te ontwikkelen voor de volgende generatie van software defined vehicles van Renault.

De platforms voor deze software defined vehicles (SDV) zijn gebaseerd op oplossingen van de Amerikaanse fabrikant van halfgeleiders en software Qualcomm, en ondersteunen connectiviteit en geavanceerde rijhulpsystemen (ADAS). Ook zal Qualcomm investeren in Ampere, de elektrische en softwaredivisie van Renault.

Functionaliteiten

Vanaf 2026 zullen Renault-voertuigen gebruikmaken van het SDV-platform, inclusief nieuwe generaties van het Snapdragon Digital Chassis, dat is ontworpen voor nieuwe Android-functionaliteiten om de ervaring in de auto intenser en persoonlijker te maken. Ook worden andere voertuigfuncties gecentraliseerd in de Physical Computer Unit (PCU), zoals geavanceerde rijhulpsystemen (ADAS), carrosserie, chassis, telematica, connectiviteit, Power Line Communications (PLC), veiligheid en cyberbeveiliging. Dit optimaliseert de hardware- en softwarekosten voor de stap naar een Physical Interface Unit (PIU) als interface tussen bestuurder en het voertuig. De SDV-architectuur moet ook gebruikt kunnen worden door andere voertuigfabrikanten.

Emil Peeters

Emil is een ervaren redacteur met een brede belangstelling en een heldere schrijfstijl. Hij komt met enkele doortastende vragen snel tot de kern van de zaak.

Van Emil Peeters zijn er nog 3825 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Emil Peeters

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *