Als onderdeel van de voortdurende investering in Volvo’s eigen softwareontwikkeling en testmogelijkheden onthult het een van zijn grootste investeringen tot nu toe. Het betreft een nieuw, ultramodern softwaretestcentrum in Göteborg, Zweden, dat de capaciteit voor geïntegreerde softwaretests op alle niveaus vergroot. Cruciaal als voorbereiding op de komst van zogenaamde software defined voertuigen.

Met een oppervlakte van ongeveer 22.000 vierkante meter en een initiële investering van ongeveer SEK 300 miljoen (zo’n 25,7 miljoen euro) is Volvo’s nieuwe software-testcentrum het nieuwe vlaggenschip in zijn netwerk van engineering centra en Tech Hubs over de gehele wereld. Ook heeft Volvo een software testcentra in Lund, Zweden en Shanghai, China, maar zijn nieuwe faciliteit in Göteborg is verreweg de grootste qua omvang en capaciteit.

Die capaciteit zal Volvo nodig hebben, want de auto-industrie verandert snel. De Volvo van de toekomst is volledig elektrisch, wordt steeds meer online verkocht, wordt aangedreven door geavanceerde kerncomputers met intern ontwikkelde software en wordt voortdurend verbeterd dankzij regelmatige over-the-air software-updates.

De nieuwe software-testfaciliteit zal in eerste instantie werk bieden aan ongeveer 100 mensen, een aantal dat naar verwachting zal groeien tot 300 zodra het testcentrum op volle capaciteit draait. Uiteindelijk zal de locatie ongeveer 500 testopstellingen en digitale testomgevingen huisvesten, tegenover bijna 200 nu.

Wereldwijd netwerk

De vestiging in Göteborg zal nauw samenwerken met Volvo’s andere engineeringcentra over de hele wereld die een centrale rol spelen bij de ontwikkeling van software. Vorige maand heeft Volvo een nieuwe Tech Hub in Singapore geopend en in februari heeft het merk zijn plannen aangekondigd voor een andere op software gerichte Tech Hub in Krakau, Polen.

“Onze groeiende groep software-ingenieurs werkt aan een breed scala aan spannende uitdagingen”, zegt Alwin Bakkenes, hoofd software-engineering wereldwijd. “Het doel is om onze innovatiesnelheid te verhogen door software te ontwikkelen voor belangrijke gebieden voor Volvo Cars – van kernveiligheidstechnologie gebaseerd op ons diepgaande inzicht in wat ongelukken veroorzaakt, tot onze waarnemings- en rijassistentiealgoritmen en software voor toekomstig autonoom rijden.”

Deel dit artikel op

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laatste nieuws
Meest bekeken berichten
Recente Reacties