Rotterdam opent testlocatie autonoom rijden

Als onderdeel van het Upstream Festival opent op 23 september het Future Mobility Park zijn deuren. Op deze testlocatie in Rotterdam kunnen bedrijven testen met zelfrijdende vervoersmiddelen voor lokaal en wijkniveau. Denk aan bezorgrobots en shuttlediensten.

Medeoprichter van Future Mobility Park Alwin Bakker: “Een testomgeving zonder dat daar een speciale ontheffing voor nodig is, geeft bedrijven die serieuze stappen willen maken op het gebied van zelfrijdend vervoer om naar de markt te gaan enorme voordelen. Het biedt niet alleen een doorkijk voor de producenten, maar ook voor beleidsmakers en de mensen die zich bezighouden met gebiedsontwikkeling. Future Mobility Park neemt een actieve rol in het samenbrengen van deze partijen, waardoor er een versnelling van marktintroductie plaatsvindt. Dat gebeurt bijvoorbeeld door het organiseren van demonstraties en meet-the-buyer evenementen, waar beleidsmakers en producenten elkaar ontmoeten. En dat is handig, want zo worden  er voorafgaande aan aanbestedingen al de juiste vragen gesteld en informatie verzameld.”

Demonstraties

Naast de zelfrijdende shuttles van Auve Tech en Navya worden op het Future Mobility Park ook andere voertuigen gedemonstreerd, zoals de Delft Hyperloop, bezorgrobots en de Ecocar van Hogeschool Rotterdam. Vanaf de opening zal het testgebied in gebruik worden genomen en zullen klanten als Auve Tech en Cartken gebruik maken van het terrein. Future Mobility Park verwacht dat er ook bedrijvigheid zal komen vanuit de Verenigde Staten en Azië, die op deze wijze de Europese markt willen betreden.

Emil Peeters

Emil is een ervaren redacteur met een brede belangstelling en een heldere schrijfstijl. Hij komt met enkele doortastende vragen snel tot de kern van de zaak.

Van Emil Peeters zijn er nog 2959 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Emil Peeters

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *