Share Now voor een kwart elektrisch

Share Now gaat zijn elektrische vloot dit jaar uitbreiden tot vierduizend elektrische deelauto’s in de zestien Europese steden waar het platform voor flexibel autodelen actief is. Daarmee zou dan een kwart van het wagenpark volledig elektrisch zijn.

Share Now is het resultaat van een fusie tussen Car2go en Drive Now.

Pionieren

Over het streven om een kwart van de Europese vloot voor het einde van het jaar elektrisch aangedreven te hebben zegt ceo Olivier Reppert: “Wij zien onszelf als pioniers op het gebied van elektrische mobiliteit. We geloven dat dit een van de grootste en belangrijkste ontwikkelingen van de toekomst is.”

EQ

Momenteel zijn 3200 van de 15.240 deelauto’s, ofwel 21 procent, elektrisch aangedreven. Op de volledig elektrische locaties Amsterdam, Madrid en Stuttgart komen nieuwe smart EQ’s te staan. Parijs is de nieuwste elektrische locatie. Die is sinds de start in januari 2019 volledig uitgerust met 400 elektrische deelauto’s. Bovendien wil Share Now voor de zomer circa 800 extra smart EQ-modellen aan de Europese vloot toevoegen.

I3

Naast de vier volledig elektrische locaties zijn er twaalf gedeeltelijk elektrische locaties waar een BMW i3 gehuurd kan worden: Berlijn, Hamburg, München, Brussel, Helsinki, Kopenhagen, Lissabon, Londen, Milaan, Düsseldorf, Keulen en Wenen.

Emil Peeters

Emil is een ervaren redacteur met een brede belangstelling en een heldere schrijfstijl. Hij komt met enkele doortastende vragen snel tot de kern van de zaak.

Van Emil Peeters zijn er nog 3053 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Emil Peeters