Share Now naar Stellantis

Mercedes-Benz Mobility en BMW Group willen hun joint venture Share Now verkopen aan Stellantis. De drie partijen hebben daartoe een overeenkomst getekend. Details over de transactie, die nog goedgekeurd moet worden door de mededingingsautoriteiten, zijn niet bekendgemaakt.

Met de verkoop van het deelautoconcept concentreren Mercedes en BMW zich op digitale multimobiliteit (Free Now) en digitale diensten voor elektrisch laden (Charge Now). “Autodelen blijft een essentieel element in de mobiliteitsdiensten van Free Now”, aldus Gero Götzenberger namens Mercedes-Benz Mobility. “Met Free Now en Charge Now focussen we ons op de twee groeisegmenten die een volledig pakket van mobiliteitsdiensten aan onze klanten biedt en ondersteunen we de groei van elektrische mobiliteit.”

Rainer Feurer van BMW voegt daaraan toe: “De nieuwe focus stelt ons in staat om onze activiteiten sneller op te schalen en zodoende winstgroei te realiseren in een zo kort mogelijke tijdspanne.”

Free 2Move

Share Now zal bij Stellantis onderdeel worden van het Free 2Move-platform. “Door de sterke positie van Share Now in grote Europese steden te integreren, krijgen onze klanten meer toegang tot een breder scala aan diensten om aan hun uiteenlopende mobiliteitsbehoeften te voldoen”, zegt Brigitte Courtehoux, ceo van Free2move. “Even belangrijk is dat deze acquisitie ook onze winstgevende groei zal versnellen. We zijn nu een stap dichter bij het bereiken van ons doel om de wereldwijde aanwezigheid van Free2move tegen 2030 uit te breiden tot 15 miljoen actieve gebruikers.”

Emil Peeters

Emil is een ervaren redacteur met een brede belangstelling en een heldere schrijfstijl. Hij komt met enkele doortastende vragen snel tot de kern van de zaak.

Van Emil Peeters zijn er nog 3423 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Emil Peeters

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.