Simulatie versnelt autonoom rijden BMW

BMW werkt met de simulatiesoftware van Ansys aan de ontwikkeling van autonoom rijdende voertuigen. Die samenwerking moet ertoe leiden dat BMW over twee jaar level 4 en misschien wel level 5 autonoom rijdende voertuigen op de markt kan brengen.

Ansys ontwierp hiervoor simulatiesoftware, die efficiënt gebruikmaakt van sensordata van BMW. De software zal intelligente analyses uitvoeren en scenario’s creëren. De scenario’s omvatten zowel gebruikelijke rij-situaties als uitzonderlijke gevallen. Door simulatie kunnen situaties in veel kortere tijd worden bestudeerd dan bij veiligheidstests onder verschillende weersomstandigheden. Uitgevoerd in het daadwerkelijke verkeer zouden hiervoor miljoenen testkilometers nodig zijn. Dankzij de simulatiesoftware van Ansys kan dit ontwikkelingstraject aanzienlijk worden bekort.

BMW iNext

De meerjarenovereenkomst vormt de basis voor de ontwikkeling van de huidige level 3 autonoom rijdende BMW’s en de level 4- en 5-technologie van BMW Group, waarmee een hoge graad van automatisering, c.q. volledige automatisering voor de BMW iNext wordt ontworpen.

Hyundai

De samenwerking wordt bekendgemaakt op dezelfde dag dat Hyundai laat weten de samenwerking met technologiepartner Aurora te intensiveren om in 2021 een level 4 autonoom rijdende auto op de markt te kunnen brengen.

Emil Peeters

Emil is een ervaren redacteur met een brede belangstelling en een heldere schrijfstijl. Hij komt met enkele doortastende vragen snel tot de kern van de zaak.

Van Emil Peeters zijn er nog 3048 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Emil Peeters