Sixt start autodeeldienst in drie grote steden

Autoverhuurder Sixt lanceert vandaag de autodeeldienst Sixt Share in drie grote steden in Nederland: Amsterdam, Rotterdam en Den Haag.

Sixt Share is een free floating service, waarbij de gebruiker een auto in elk van de drie steden kan ophalen en achterlaten. Karen van den Boom, ceo Sixt Nederland: “Met SIXT share introduceert SIXT een innovatief concept voor het delen van auto’s op de Nederlandse mobiliteitsmarkt, waarbij drie grote steden via volledig elektrische en betaalbare premium auto’s met elkaar worden verbonden. Dit betekent dat een klant ’s ochtends eenvoudig een auto oppikt in Amsterdam, naar werk kan rijden in Rotterdam of Den Haag, en hier vervolgens de auto achter kan laten.”

Voor de autodeeldienst zet Sixt enkele honderden auto’s in, alle elektrisch, variërend van Jaguar I-Pace tot Nissan Leaf. Een auto huren gaat via de Sixt-app, voor minimaal 1 minuut vanaf 19 cent per minuut en tot maximaal 27 dagen. Sixt Share biedt op maat gemaakte pakketten voor gebruik per uur, per dag en per week.

Mobiliteitsmix

Naast Sixt Share heeft Sixt ook Sixt Rent en Sixt Ride, waarmee het ook andere mobiliteitsvormen aanbiedt, die allemaal via de Sixt-app kunnen worden geboekt en betaald.

Emil Peeters

Emil is een ervaren redacteur met een brede belangstelling en een heldere schrijfstijl. Hij komt met enkele doortastende vragen snel tot de kern van de zaak.

Van Emil Peeters zijn er nog 3497 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Emil Peeters

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.