Stellantis neemt ai-startup aiMotive over

Autofabrikant Stellantis geeft de ontwikkeling van autonoom rijden een stimulans door de overname van aiMotive, een bedrijf dat is gespecialiseerd in kunstmatige intelligente (ai) en software voor autonoom rijden.

“De overname van aiMotive’s technologie van wereldklasse voor kunstmatige intelligentie en autonoom rijden is een belangrijke bijdrage in ons streven om een duurzame mobiliteitsonderneming te worden”, aldus Yves Bonnefont namens Stellantis. “aiMotive’s leidende expertise en startupmentaliteit zullen onze reis versnellen naar het bereiken van onze Dare Forward 2030-doelen.”

Organisatie

aiMotive is gevestigd in Boedapest in Hongarijen en heeft kantoren in Duitsland, de VS en Japan. Er werken meer dan tweehonderd mensen. aiMotive zal opereren als een zusteronderneming van Stellantis, waarbij het zijn operationele onafhankelijkheid en startupcultuur behoudt. Oprichter László Kishonti blijft aan als ceo. Stellantis stelt een raad van bestuur aan die toezicht houdt op aiMotive.

Emil Peeters

Emil is een ervaren redacteur met een brede belangstelling en een heldere schrijfstijl. Hij komt met enkele doortastende vragen snel tot de kern van de zaak.

Van Emil Peeters zijn er nog 3825 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Emil Peeters

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *