TCA-taxi bestellen via app

Een taxi bestellen bij Taxicentrale Amsterdam (TCA) kan nu ook via een app uit de Apple App Store. De Android-versie is over een paar weken beschikbaar.

Met de app kunnen mensen de dichtstbijzijnde taxi bestellen of reserveren. Daarbij kunnen zij een keuze maken uit een normale taxi, een busje, een ‘groene’ taxi of de Schiphol-taxi. Betalen kan via de app, maar ook nog steeds cash of met pin bij de chauffeur. De app is te gebruiken in Amsterdam, Diemen, Duivendrecht, Ouderkerk a/d Amstel, Amstelveen, Lijnden, Badhoevedorp en Schiphol. Mariska van Delft, woordvoerder van TCA: “In Amsterdam rijden wij met 1500 chauffeurs waarbij we een maximale aanrijtijd van vijf minuten garanderen. Met de nieuwe app willen we het voor mensen makkelijker maken om sneller voor een taxi te kiezen. Betrouwbaarheid en veiligheid spelen daarbij een belangrijke rol. Daarom is het vanaf nu ook mogelijk om via de app de taxirit te beoordelen. Op deze manier maken we onze chauffeurs meer bewust van hun dienstverlening en stimuleren we gastheerschap op de taxi.”

Vertrouwen en keuzevrijheid

Gebruikers van de app krijgen na bestelling of reservering van een rit de naam van de chauffeur en het kenteken van de taxi te zien. Mariska van Delft: “Door dit soort informatie direct te delen, weet een klant wie hij of zij kan verwachten.” Ook kan een klant berichten sturen aan de chauffeur om speciale wensen door te geven. In de app kan extra informatie aan de chauffeur gegeven worden over het meenemen van extra bagage, huisdieren of een rolstoel.

Internationaal

Het Oostenrijkse Taxi.eu is verantwoordelijk voor de app. Met de app kunnen mensen taxi’s bestellen in meer dan honderd steden, verdeeld over dertien Europese landen, zoals Berlijn, Hamburg, Antwerpen, Istanbul en Praag.

Emil Peeters

Emil is een ervaren redacteur met een brede belangstelling en een heldere schrijfstijl. Hij komt met enkele doortastende vragen snel tot de kern van de zaak.

Van Emil Peeters zijn er nog 2965 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Emil Peeters