Designers van BASF hebben een collectie van 65 nieuwe kleuren ontwikkeld voor de auto-industrie. Daarmee doet BASF een voorspelling voor de kleuren die over drie tot vijf jaar populair zullen zijn bij autokopers.

Het kleurrapport is een jaarlijks terugkerend fenomeen, waarvoor designers op basis van onderzoek en analyses trends en culturele veranderingen blootleggen die over drie tot vijf jaar van invloed zullen zijn op de kleuren van onze auto’s. De designteams kijken ook naar specifieke bijzonderheden in Europa, het Midden-Oosten en Afrika (EMEA), Noord-Amerika en Azië-Pacific, en ontwikkelen op basis daarvan kleuren die speciaal bestemd zijn voor deze regio’s. Het duurt nog even voordat de nieuwe autokleuren in serieproductie worden toegepast. Toch is Glasurit, het autolakmerk van BASF, nu al bezig om ervoor te zorgen dat een reparatieoplossing beschikbaar is zodra de nieuwe kleuren op de markt komen.

EMEA

De conclusie ten aanzien van de landen in de EMEA-regio is dat de mensen zeer divers zijn, en de trends dus ook. “In onze snelle digitale wereld laten zij zich leiden door het oneindige aantal beschikbare mogelijkheden en het verlangen naar onthaasting. De zoektocht naar nieuwe invalshoeken naast een internationale lifestyle en de behoefte aan geïndividualiseerde voertuigen levert onverwachte en ongebruikelijke kleuren op, zoals weelderig groen met een matte blanke laklaag”, aldus het kleurrapport. “Bij het regionale design is de aandacht niet alleen gericht op Europa, maar worden ook invloeden uit nabijgelegen regio’s opgepikt. Vooral het Midden-Oosten, met zijn focus op luxeproducten, speelt daarin een belangrijke rol. Dit perspectief wordt uitgedrukt in witachtig goud met een blanke laklaag met structuur. In een wereld waarin we voortdurend online zijn, bestaat ook een sterke hang naar fysieke objecten. Zo zijn nostalgische platenspelers op dit moment een grote trend. Deze ontwikkeling is vertaald naar een kleur die doet denken aan lichte tot iets donkerder gekleurde bakstenen, met rode accenten en iriserende kleureffecten.”

Solaric

Nieuw is de trendkleur LK Black. Deze moderne interpretatie van donker antraciet maakt gebruik van de Solaric-technologie, waardoor het infrarode licht van de zon wordt gereflecteerd. Het gevolg is dat de carrosserie en de binnenkant van de auto minder heet worden op warme dagen.
Deel dit artikel op
Laatste nieuws
Meest bekeken berichten
Recente Reacties