Tesla past software aan tegen diefstal

Autofabrikant Tesla werkt, in samenwerking met assurantiekantoor Turien & Co., aan een aanpassing van zijn software die diefstal van Tesla’s moet tegengaan.

Hoewel er slechts twee Tesla’s in Nederland werden gestolen afgelopen jaar, net zo veel als in 2015, heeft assurantiekantoor Turien & Co. alleen afgelopen maand al een aantal diefstallen van Tesla’s geconstateerd. Samen met Tesla zocht Turien naar een oplossing voor dit probleem.

Peilzender vs. software-update

Turien & Co. zegt goede ervaringen te hebben met het uitrusten van diefstalgevoelige auto’s met peilzenders. Hiermee is het mogelijk om gestolen auto’s terug te vinden. In overleg met Tesla is besloten Tesla de software van de auto aan te laten passen die ervoor zorgt dat gestolen auto’s direct worden geïdentificeerd en stopgezet. Dit wordt gezien als een nog effectievere aanpak.

Acceptatie

Voor het acceptatiebeleid heeft een en ander voorlopig nog geen gevolgen, aldus commercieel manager Jan Hamburger. “Wij volgen de ontwikkelingen op de voet en werken nauw samen met Tesla om een effectieve oplossing te realiseren. In samenwerking met onze partners zijn wij in staat snel maatregelen te nemen ingeval de omstandigheden dat verlangen.”

Emil Peeters

Emil is een ervaren redacteur met een brede belangstelling en een heldere schrijfstijl. Hij komt met enkele doortastende vragen snel tot de kern van de zaak.

Van Emil Peeters zijn er nog 3836 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Emil Peeters