Vacatures Lightyear via Heiwegen Consultancy

De Nederlandse start-up Lightyear gaat bij de werving van nieuwe medewerkers nauw samenwerken met Heiwegen Consultancy. Een overeenkomst van die strekking is gisteren ondertekend tijdens de Supplier day van AutomotiveNL.

Lex Hoefsloot, ceo van Lightyear en Joost Baan, Associate Partner van Heiwegen Consultancy.
Lex Hoefsloot, ceo van Lightyear en Joost Baan, Associate Partner van Heiwegen Consultancy.
De samenwerking betekent dat Lightyear voortaan gebruik maakt van de HRM-expertise en het Europese automotive netwerk van Heiwegen Consultancy. En dat is nodig ook, gezien de onstuimige groei van het bedrijf dat auto’s op zonne-energie ontwikkelt. Stonden afgelopen voorjaar zo’n veertig mensen op de loonlijst, inmiddels zijn het er 102.

Bijzondere club

Heiwegen richt zich niet op de invulling van de engineering-vacatures maar op functies voor sales & marketingcommunicatie, corporate en operations/logistics c.q. supplychain. “Voor een groot deel van deze posities zijn we exclusief partner, bij de overige zijn we preferred supplier”, licht Baan toe. Daarbij kijkt de recruiter nadrukkelijk ook naar kandidaten in Duitsland, Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk. Baan omschrijft Lightyear als “een bijzondere club. Veel mensen willen hier aan de slag vanwege hun persoonlijke ambitie en avontuur. Het gevoel mede vorm te kunnen geven aan een veelbelovende nieuwe ontwikkeling is voor hen een belangrijke drijfveer. Elke maand moet er weer worden geschoven met tafels om iedereen erin te krijgen.”

Prototypes

Lightyear is gevestigd op de Automotive Campus in Helmond en komt voort uit de ontwikkeling van de zonneauto’s Stella, Stella Lux en Stella Vie. Het bedrijf wil medio 2019 de eerste prototypes presenteren, een jaar later gevolgd door productie in de nieuwe fabriek in Helmond.

Maarten Molenaar †

In de bijna vijf jaar dat Maarten deel uitmaakte van onze redactie heeft hij zich als vakredacteur onvermoeibaar ingezet om de kwaliteit van Aftersales Magazine en Aftersales Truck te vergroten, dankzij zijn in vele jaren opgebouwde kennis van de branche en zijn uitgebreide relatienetwerk. Op 8 november 2020 overleed Maarten plotseling. Maarten was een journalist pur sang, die zijn energie vooral haalde uit het zoeken naar echt nieuws. Ons team wist wat het aan hem had. Geen redactionele klus was hem te groot, of te klein. Hij zat graag ‘aan tafel’ bij ondernemers, managers en hun medewerkers om de achtergrond van het nieuws boven tafel te krijgen. En toen niemand nog wist wat Covid-19 was, bezocht hij graag de vakbeurzen in Europa. Maarten was niet een man die op de voorgrond trad. Hij was meer de stille kracht van de redactie, met het accent op kracht. Wij zullen zijn motto ‘autoliefde roest niet’ in gedachten blijven houden en zijn onderkoelde humor missen.

Van Maarten Molenaar † zijn er nog 2350 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Maarten Molenaar †