‘Versnel proces vrije toegang voertuigdata’

De Franse Europarlementariër Karima Delli, voorzitter van de transportcommissie van het Europese parlement, heeft opgeroepen te komen tot een gelijk speelveld en vrije toegang tot voertuigdata voor het onafhankelijke kanaal.

Tijdens een congres in Parijs sprak zij haar bezorgdheid uit over de huidige situatie. Delli stelt dat een vrije toegang tot voertuigdata onderdeel is van het project ‘Green Deal’. Het gaat daarbij niet alleen om een gelijk speelveld voor de aftermarket, maar ook om externe partijen milieuvriendelijke mobiliteitsservices te kunnen laten ontwikkelen.

Tevens gaf zij aan dat vrije toegang tot voertuigdata ook op nationaal niveau in Frankrijk wordt besproken. “Het is essentieel dat voertuigdata vrij beschikbaar komen om de vrije concurrentie op dit speelveld te bewerkstelligen”, aldus Delli.

Noodzakelijk

Haar initiatief werd direct omarmd door de internationale brancheorganisatie Cecra. Jean-Charles Herrenschmidt, president van Cecra: “Dit is absoluut een hot topic voor Europa. Het gaat bij voertuigdata om de bron voor het ontwikkelen van toekomstige en innovatieve mobiliteitsconcepten. Cecra vind het belangrijk om te onderstrepen dat de keuzevrijheid van consumenten anders in het geding komt. Het is noodzakelijk dat er snel wetgeving komt.”

Jos Veldhuisen

Hoofdredacteur Aftersales Magazine met als persoonlijk motto: 'I am Aftersales'

Van Jos Veldhuisen zijn er nog 1798 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Jos Veldhuisen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.