Verzekeraar bouwt connected platform

Connected car-platform Bright Box uit Groot-Britannië, dat eind vorig jaar werd overgenomen door de Zwitserse verzekeringsgroep Zurich, heeft een strategische samenwerking bekendgemaakt met Otonomo.

bright-boxBright Box verzamelt in diverse landen data die in overleg met de berijder worden geanalyseerd om extra diensten te kunnen aanbieden. Steeds vaker is die berijder een consument die een polis bij Zurich heeft afgesloten. Tot nu toe werden die data dan ook gebruikt om de autobezitter een meer flexibele verzekeringsvorm, gebaseerd op het rijgedrag, te kunnen bieden.

Extra diensten

Maar de klant wil meer, stellen Zurich en Bright Box. Het Israëlische Otonomo is een ontwikkelaar van maatwerkapps en -services die de berijder een keuze aan extra diensten bieden. In dit geval komen die voort uit de afspraken die Zurich en Bright Box met derden maken. Dat kan een brandstofleverancier zijn, die zijn netwerk koppelt, of een parkeerdienst. Ook een netwerk van autobedrijven kan via de app zijn werkplaatsservices aanbieden.

Amerika eerst

Bright Box en Otonomo starten hun samenwerking met een groot project in de VS. Behalve de hiervoor genoemde mogelijkheden wordt daar ook een pechservice in de app geïntegreerd. Wanneer dit platform ook in Europa zal landen, is nog niet bekendgemaakt. In Duitsland bestaat een dergelijk platform overigens al. Dat staat onder regie van de grootste Duitse autoverzekeraar Huk-Coburg, die via dat platform ook al actief is met de verkoop van occasions.

Jos Veldhuisen

Hoofdredacteur Aftersales Magazine met als persoonlijk motto: 'I am Aftersales'

Van Jos Veldhuisen zijn er nog 1703 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Jos Veldhuisen