Verzekeraar Zurich connect met Remoto

De wereldwijd actieve verzekeringsgroep Zurich uit Zwitserland neemt Bright Box over, de ontwikkelaar van het connected car-platform Remoto.

Met de overname verzekert Zurich zich in één keer van een sterke positie als partner van diverse autofabrikanten op het gebied van de connected car. Daarnaast is Bright Box als platformbouwer ook een strategische partner van Microsoft.

Proefprojecten

Diverse autofabrikanten hebben al proefprojecten lopen met Bright Box. Zurich wil de kennis en de producten van Bright Box inzetten om consumenten, rechtstreeks dan wel in  samenwerking met autofabrikanten, verzekeringsproducten aan te kunnen bieden. Daarbij speelt de connected klant en de connected auto een hoofdrol. Veel verzekeraars verwachten een enorme groei van dynamische verzekeringsservices. Denk aan pay as you drive en pay how you drive autopolissen.

Netwerk

Ook willen autofabrikanten voor de langere termijn een sterkere binding met de autobezitter. Op die manier kunnen reparatie, onderhoud en schadeherstel makkelijker voor het eigen (dealer)netwerk behouden blijven. Andere grote verzekeraars als Allianz en Huk-Coburg zijn Zurich in Europa al voorgegaan in het sluiten van samenwerkingsverbanden met connected car platforms.

Jos Veldhuisen

Hoofdredacteur Aftersales Magazine met als persoonlijk motto: 'I am Aftersales'

Van Jos Veldhuisen zijn er nog 1824 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Jos Veldhuisen