Met de Rijstijlverzekering biedt verzekeraar FBTO klanten de mogelijkheid aan om een deel van de premie voor hun autoverzekering terug te verdienen op basis van het rijgedrag.

“Uit onderzoek bleek dat onze klanten zelf de keuze willen maken over hoe ze rijden”, aldus marketingmanager Rogier de Weerd. “Kiest de klant voor mooi rijden, dan kan er geld verdiend worden. De klant krijgt het bedrag iedere maand teruggestort. Zo voelt het ook als echt verdiend geld.”

App

De manier van rijden wordt gemeten door een app op de smartphone van de bestuurder. “Ook dit was een wens van onze klanten”, vertelt Rogier de Weerd. “Het installeren van een apparaat in de auto vinden klanten lastig en ingewikkeld. De FBTO Rijstijl app is gratis en makkelijk in gebruik. Bovendien heeft een app meer mogelijkheden om rijgedrag te meten. Eén van de factoren om de bonus te berekenen, is bijvoorbeeld het telefoongebruik in de auto. Dit wordt met een ingebouwd apparaat zoals een dongel niet gemeten.”

Jongeren

Met de Rijstijlverzekering richt FBTO zich met name op jongeren, voor wie een een autoverzekering door het ontbreken van schadevrije jaren een vrij kostbare zaak is. FBTO claimt dat door goed rijgedrag tot wel 30 procent van de premie kan worden terugverdiend.
Deel dit artikel op
Laatste nieuws
Meest bekeken berichten
Recente Reacties