Voertuigsoftware transformeert sector

Onder de noemer Automotive Europe 2022 organiseert Reuters Events een tweedaags congres in München. Ceo’s uit de autowereld, met name vanuit de hoek van de autofabrikanten maar ook toeleveranciers, geven er hun visie op toekomstige strategieën. Want als één ding duidelijk is dan is het wel dat de panelen momenteel rap verschuiven.

We schrijven al jaren over de trends die de autowereld de rest van dit en volgend decennium zullen bepalen. Doorgaans zijn die te vatten middels vier letters: CASE of ACES. Oftewel autonoom, connected, elektrisch en shared (gedeeld bezit). Hoewel die onderwerpen zeker niet vermeden worden, kiest Reuters Events voor een onafhankelijker koers. Om elektrische mobiliteit kunnen we anno 2022 niet meer heen en dus staat die transitie als belangrijke pijler onder het event ook nog gewoon recht overeind.


‘Alle wereldwijd opererende autofabrikanten realiseren zich dat alleen omzet halen uit autoverkoop niet langer houdbaar is.’
Dr. Youncho Chi, Hyundai


Duurzaamheid is evenmin een verrassende, gezien de Fit for 55 actie van de Europese Commissie die een vermindering van de uitstoot moet opleveren van 55 procent in 2030 (t.o.v. 1990). Duurzaamheid is echter breder in de definitie van Reuters, want ook duurzaam personeelsbeleid valt er onder. Denk dan aan termen zoals diversiteit, inclusiviteit en onderlinge gelijkheid.

Succesbepalend

Waar CASE connectiviteit centraal stelt, kiest Reuters voor het begrip software-defined vehicle. Autofabrikanten hebben hun transformatie naar een tech-bedrijf zoals Apple of Tesla al in gang gezet. Consumenten kijken in de beslissingsfase in toenemende mate naar autokwaliteiten die door software worden bepaald. Met andere woorden: software wordt bepalend voor het succes van een auto: in het Engels kort en krachtig geformuleerd met de woorden software-defined vehicle. Dat is een belangrijke pijler van het programma bij Reuters. Duurzaamheid en klantervaring vormen de laatste twee pijlers, waarbij die laatstgenoemde toch ook weer aanhaakt bij digitalisering en data.
Voor alle vier de pilaren geldt dat Reuters sprekers heeft weten te strikken vanuit de absolute top bij de autofabrikanten.

Kijk voor de laatste programmadetails van het event op 28 en 29 juni in München op de site van Reuters: https://events.reutersevents.com/automotive/automotive-europe.
Gebruik de code FLASH300 voor een korting van 300 euro op de toegangsprijs

Autonoom rijden, connectiviteit en veiligheidssystemen staan ook op het programma bij een ander event van Reuters Automotive. Het betreft hier een online event, en niet fysiek dus, dat gehouden wordt op 14 en 15 juni. Op het programma staan onder meer een discussie over het grijs gebied rondom de actieve rijhulpsystemen en de invloed van connectiviteit op de verkeersveiligheid. Wie inschrijft voor het event kan de presentaties ook later terugkijken.
Meer weten?
Zie: https://events.reutersevents.com/automotive/technology-virtual

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.