Volelektrisch en connected: de E.go komt

Vol-elektrisch, connected, drie deuren, geschikt voor vier personen, bedoeld voor stedelijke regio’s en onder de zestienduizend euro: begin volgend jaar rolt de E.go van de band, in een voormalige Philips-fabriek in Aken. Al drieduizend consumenten hebben er één besteld, los van een aantal instellingen en bedrijven.

Volkswagen-topman Herbert Diess ziet de bui al hangen voor een aantal van zijn EV-modellen. Want E.go is niet zomaar een start-up die een wild idee omzet in een productierijp en commercieel verantwoord product. De man achter de E.go is namelijk professor Günther Schuh. Dezelfde persoon die een paar jaar terug de Streetscooter lanceerde.

Group Auto

Geen autofabrikant, met name Volkswagen, zag er destijds iets in: Schuh werd het bos ingestuurd. Maar post- en koeriersbedrijf Deutsche Post onderkende wél mogelijkheden, en nu is de Streetscooter een verkoophit in Duitsland. Er worden er zelfs zo veel verkocht dat het Ford-dealernetwerk en de universele autobedrijven uit het Duitse Group Auto-netwerk het onderhoudsnetwerk vormen.  De Streetscooter staat op het punt ook in andere landen op de weg te komen – ook in Nederland. De E.go wacht eenzelfde succes, denkt Schuh. De relatief lage prijs compenseert de actieradius (in de stad) van tweehonderd kilometer.

Jos Veldhuisen

Hoofdredacteur Aftersales Magazine met als persoonlijk motto: 'I am Aftersales'

Van Jos Veldhuisen zijn er nog 1703 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Jos Veldhuisen