Volkswagen schroeft investeringen in EV op

De Volkswagen Groep verwacht de komende vijf jaar bijna 60 miljard euro te investeren in elektrische mobiliteit, hybridisering en digitalisering. Dat is 10 procent meer dan in de vorige planningsronde.

33 miljard euro is alleen al uitgetrokken voor elektrische mobiliteit. “We blijven druk zetten op de transformatie van de Volkswagen Groep en focussen onze investeringen nadrukkelijk op de toekomst van mobiliteit. Deze investeringen maken deel uit van onze systematische en consequente implementatie van de strategie”, aldus Hans Dieter Pötsch, voorzitter van de raad van toezicht van de Volkswagen Groep.

Focus op elektrisch

“Dankzij deze investeringen kunnen we de komende jaren nog meer bereiken. Het hybridiseren, elektrificeren en digitaliseren van ons wagenpark wordt een steeds belangrijker focuspunt. We maken optimaal gebruik van onze schaalvoordelen en gaan maximale synergiën bewerkstelligen”, verklaart Herbert Diess, ceo van de Volkswagen Groep.

Tot en met 2029 verwacht de Groep maximaal 75 volledig elektrische modellen te introduceren, aangevuld met zo’n 60 hybride auto’s. Het verwachte aantal verkochte e-auto’s zal toenemen tot zo’n 26 miljoen, grotendeels dankzij het uitbreiden van de planningsperiode met een jaar, dus inclusief 2029. Volkswagen verwacht tevens rond 2029 bijna zes miljoen hybride auto’s te verkopen.

ID.

Om de daad bij het woord te voegen werd tijdens de internationale autoshow van Los Angeles voor het eerst de elektrische ID. Space Vizzion getoond, het zevende voertuig in de ID.-serie en een kruising tussen een suv en een stationwagen. De productieversie komt in 2021 beschikbaar.

Een dag daarvoor maakte Volkswagen bekend dat de Glazen Fabriek in Dresden vanaf de herfst van 2020 ID.3’s gaat bouwen. Het is naast de fabriek in het nabij gelegen Zwickau de tweede fabriek die toegewijd is aan de bouw van de volledig elektrische auto die de opvolger moet worden van de e-Golf. De fabriek in Zwickau was daarmee de eerste die van traditionele autofabriek wordt omgebouwd tot productiefaciliteit voor volledige elektrische auto’s.

Emil Peeters

Emil is een ervaren redacteur met een brede belangstelling en een heldere schrijfstijl. Hij komt met enkele doortastende vragen snel tot de kern van de zaak.

Van Emil Peeters zijn er nog 3048 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Emil Peeters

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *