bekeken: 1637 x
Waardeer dit artikel:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (2,69)

Eén op de vier auto’s heeft zwakke batterij

DOMEIN: Algemeen

Geplaatst op: 21 september 2016, 10:05

Leestijd: < 1 minuut

Johnsons Controls, de grootste autobatterijfabrikant ter wereld, maakte op de Automechanika de resultaten bekend van het Varta batterijentestprogramma. Van de meer dan 33.000 geteste voertuigen had bijna een kwart een zwakke batterij die onmiddellijk moest worden vervangen.

“Het testen van de laadstatus van batterijen moet een standaard onderdeel van de service in de garage worden”, aldus Florence Bailleul, vicepresident en directeur aftermarket EMEA bij Varta. “We willen voorkomen dat automobilisten met ongewenste storingen of mindere prestaties van bepaalde voertuigfuncties worden geconfronteerd.”

Uit het onderzoek blijkt ook dat 85 procent van de Europese automobilisten ondersteuning nodig heeft voor het onderhoud. Acht op de tien automobilisten vertrouwt op de aanbeveling van de monteur wat betreft de batterij.

Volgens schattingen van het bedrijf zal 75 procent van alle nieuwe auto’s in Europa in 2020 zijn uitgerust met de start-stop technologie, waarin geavanceerde batterijen een cruciale rol spelen. Bovendien is voor steeds meer componenten extra stroom nodig, zoals voor veiligheidssystemen. Rijassistentie, actieve stabilisatie en automatisch remmen vragen allemaal meer stroom waardoor de batterij essentieel is voor de aandrijfsystemen.

Tags: , ,

Schadeherstelmeester…Klassiekerbeurs groeit in…
REACTIES

Schrijf een reactie of commentaar

Meest recente nieuws top 5

Meest gelezen afgelopen maand

Laatste reacties