fbpx
bekeken: 844 x
Waardeer dit artikel:
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars

Fastned breidt uit naar Zwitserland

DOMEIN: Connected Car

Geplaatst op: 7 maart 2019, 09:38

Leestijd: < 1 minuut

Exploitant van snellaadstations voor elektrische voertuigen Fastned heeft van het Zwiterse Bundesamt für Strassen (Astra) een tender gewonnen voor twintig snellaadstations. De locaties voor de snellaadstations zullen worden gecontracteerd voor een periode van 30 jaar.

Astra had honderd locaties te vergeven. Die werden verdeeld over vijf pakketten van twintig laadstations. Alle liggen direct langs de snelweg en zijn verspreid over heel Zwitserland. De andere vier pakketten gingen naar Zwitserse bedrijven. Door niet alle laadstations door één aanbieder te laten bouwen hoopt Zwitserland dat de stations sneller beschikbaar komen voor gebruik.

Internationaal

Fastned heeft inmiddels 88 stations operationeel in Nederland en Duitsland. Het winnen van de Zwitserse tender is voor Fastned een belangrijke stap op weg naar een Europees netwerk van snellaadstations.

Michiel Langezaal, oprichter en ceo van Fastned: “We zijn blij dat de Zwitserse federale autoriteit deze toplocaties beschikbaar stelt voor oplaadinfrastructuur via een openbare aanbestedingsprocedure. Dit stelt ons in staat te investeren in kwalitatieve laadinfrastructuur op locaties langs drukke wegen. Het toevoegen van deze locaties aan ons netwerk biedt meer vrijheid aan elektrische rijders en dat is waar het Fastned om gaat.”

Tags: , ,

Geen straf Uber na dodelijk…Louwman wordt partner van ACE
REACTIES

Schrijf een reactie of commentaar

Meest recente nieuws top 5

Meest gelezen afgelopen maand

Laatste reacties