27 procent meer kilometers met Car2go

Gebruikers van het autodeelplatform Car2go hebben in Amsterdam in 2018 gezamenlijk zo’n 4,6 miljoen kilometers afgelegd. Dat is een groei van 27 procent ten opzichte van 2017.

Dat laat Car2go weten in een persbericht. Het bericht vermeldt daarbij dat het aantal gebruikers in Nederland het afgelopen jaar met 30 procent is gestegen tot 67.000. Car2go merkt ook een groeiende populariteit van autodelen door het bedrijfsleven. In Amsterdam maken inmiddels meer dan 1100 bedrijven gebruik van Car2go. Wereldwijd steeg het aantal zakelijke gebruikers dit jaar met ruim 40 procent.

Emissievrij

Robert Bosman, algemeen directeur van Car2go Nederland: “De 350 smart fortwo’s bieden zowel inwoners als bezoekers de kans om dagelijks elektrische mobiliteit te ervaren. Met elke rit dragen we bij aan een betere luchtkwaliteit in Amsterdam, wat de gezondheid van de inwoners ten goede komt. Ons concept van elektrisch autodelen sluit perfect aan bij de doelstelling van de gemeente Amsterdam en de rest van Nederland, dat tegen 2030 geheel emissievrij wil zijn.”

Emil Peeters

Emil is een ervaren redacteur met een brede belangstelling en een heldere schrijfstijl. Hij komt met enkele doortastende vragen snel tot de kern van de zaak.

Van Emil Peeters zijn er nog 3060 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Emil Peeters