ALD Automotive bij internationale MaaS Alliance

ALD Automotive heeft zich aangesloten bij de internationale MaaS Alliance. Deze publiek-private samenwerking heeft als doel een gezamenlijke aanpak voor Mobility as a Service uit te rollen. Met dit lidmaatschap wil ALD de samenwerking met andere partijen op het gebied van MaaS intensiveren.

aldDe alliantie houdt zich bezig met het creëren van een open markt en een succesvolle implementatie van MaaS binnen Europa. Daarvoor is integratie nodig van de verschillende mobiliteitsdiensten, zoals openbaar vervoer, auto- en fietsdeelinitiatieven, taxidiensten, autoverhuur en autolease. MaaS maakt het mogelijk om deze mobiliteit flexibel en op afroep af te nemen en te betalen.

Regelgeving

Op dit moment telt MaaS Alliance 75 leden en richt ze zich op drie pijlers: gebruikerswensen en regelgeving, open marktontwikkeling en technologie. Nederland is binnen de internationale ALD groep pilotland voor innovaties en specifiek het specialisme multimodaliteit. De Nederlandse vestiging zal dan ook een belangrijke rol spelen bij deze samenwerking door het opdoen van praktijkervaring en deze te delen met de ALD groep en de alliantie.

Maarten Molenaar †

In de bijna vijf jaar dat Maarten deel uitmaakte van onze redactie heeft hij zich als vakredacteur onvermoeibaar ingezet om de kwaliteit van Aftersales Magazine en Aftersales Truck te vergroten, dankzij zijn in vele jaren opgebouwde kennis van de branche en zijn uitgebreide relatienetwerk. Op 8 november 2020 overleed Maarten plotseling. Maarten was een journalist pur sang, die zijn energie vooral haalde uit het zoeken naar echt nieuws. Ons team wist wat het aan hem had. Geen redactionele klus was hem te groot, of te klein. Hij zat graag ‘aan tafel’ bij ondernemers, managers en hun medewerkers om de achtergrond van het nieuws boven tafel te krijgen. En toen niemand nog wist wat Covid-19 was, bezocht hij graag de vakbeurzen in Europa. Maarten was niet een man die op de voorgrond trad. Hij was meer de stille kracht van de redactie, met het accent op kracht. Wij zullen zijn motto ‘autoliefde roest niet’ in gedachten blijven houden en zijn onderkoelde humor missen.

Van Maarten Molenaar † zijn er nog 2350 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Maarten Molenaar †