Autobinck neemt Fleet Support over

Autobinck Group maakt bekend dat het Fleet Support heeft overgenomen. Klanten en medewerkers zijn inmiddels op de hoogte gebracht. Ook Fleet Support’s mobiliteitsportal en mobiliteit-app Yor24 maakt deel uit van de transactie.

Het in Arnhem gevestigde Fleet Support is meer dan 25 jaar actief als specialist op het gebied van wagenparkbeheer. Er werken 45 mensen, die allemaal op hun plek blijven – inclusief algemeen directeur Eugène Krabbenborg. Met de overeenkomst krijgt de dienstverlening van Autobinck op het gebied van zakelijke mobiliteit een verdere impuls. Medio 2016 werd Radiuz overgenomen, teneinde de divisie Smart Mobility een duw in de rug te geven. Het platform Yor24 sluit hier volgens Autobinck goed op aan. De onderneming beschikt daarnaast over Business Lease Group. Deze full service mobiliteitsprovider levert diensten op het gebied van leasing, financiering en fleet management. Tot de Smart Mobility-divisie van AutoBinck horen verder nog Moove (op telematica gebaseerde oplossingen voor fleets), Bynco (online retail & remarketing) en de deelnemingen in SnappCar en Zelfstroom.

Verduurzaming

Net als Autobinck signaleert Fleet Support dat werkgevers te maken hebben met een flexibiliserende arbeidsmarkt, veranderende wensen van medewerkers en de wens tot verduurzaming. Steeds vaker willen werknemers kiezen hoe ze naar het werk komen of klanten bezoeken en wat ze daaraan willen besteden. Als onderdeel van AutoBinck Smart Mobility is Radiuz actief met toegang verschaffen tot alle mogelijke vormen van mobiliteit en gerelateerde diensten. Het online platform Yor24 “is hieraan in hoge mate complementair”, stelt Autobinck. Mobiliteitsmanagers, HR-managers, financieel managers en medewerkers hebben via Yor24 permanent online toegang tot  gedetailleerde mobiliteitsinformatie. Werknemers kunnen er hun zakelijke mobiliteit plannen, registreren, declareren en budgetteren.  

Maarten Molenaar †

In de bijna vijf jaar dat Maarten deel uitmaakte van onze redactie heeft hij zich als vakredacteur onvermoeibaar ingezet om de kwaliteit van Aftersales Magazine en Aftersales Truck te vergroten, dankzij zijn in vele jaren opgebouwde kennis van de branche en zijn uitgebreide relatienetwerk. Op 8 november 2020 overleed Maarten plotseling. Maarten was een journalist pur sang, die zijn energie vooral haalde uit het zoeken naar echt nieuws. Ons team wist wat het aan hem had. Geen redactionele klus was hem te groot, of te klein. Hij zat graag ‘aan tafel’ bij ondernemers, managers en hun medewerkers om de achtergrond van het nieuws boven tafel te krijgen. En toen niemand nog wist wat Covid-19 was, bezocht hij graag de vakbeurzen in Europa. Maarten was niet een man die op de voorgrond trad. Hij was meer de stille kracht van de redactie, met het accent op kracht. Wij zullen zijn motto ‘autoliefde roest niet’ in gedachten blijven houden en zijn onderkoelde humor missen.

Van Maarten Molenaar † zijn er nog 2349 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Maarten Molenaar †