Automotive Insiders belicht nieuwe mobiliteit

Vraag en aanbod op het gebied van mobiliteit zijn onderhevig aan verandering. Autodelen, private lease, mobility as a service en andere trends worden komende dinsdag 3 juli op een rijtje gezet bij kennis- en netwerkplatform Automotive Insiders.

Het programma voorziet in presentaties en vraaggesprekken met vijf experts. Ieder van hen zoomt in op actuele ontwikkelingen en biedt een doorkijkje naar de toekomst:
  • Max Erich, senior economisch onderzoeker ING, presenteert de belangrijkste uitkomsten van internationaal ING-onderzoek naar sharing, toegespitst op de Nederlandse automotive sector.
  • Ralph de Jong van MaaS Global (mobility as a service) praat de deelnemers bij over deze start-up die in diverse landen actief is. En over de plannen om in Nederland te starten.
  • Luuk van Kuik, product innovation manager bij Business Lease, vertelt over GO Share, een concept voor autodelen. Maandelijkse opzegbaar en dagelijks aanpasbaar.
  • David Langley, hoogleraar Internet, Innovatie en Strategie aan de Rijksuniversiteit Groningen, begeleidde academisch onderzoek naar nieuwe mobiliteitsvormen. Hij doet de belangrijkste aanbevelingen uit de doeken.
  • Remco Evers, innovatiemanager-business development bij Achmea, gaat met de zaal in gesprek over slimme mobiliteitsvormen en -platforms. Wat is er nodig om ze tot een succes te maken?
Een paneldiscussie sluit de bijeenkomst af, waarna er gelegenheid is om informeel na te kaarten. Meer informatie over het programma en de mogelijkheid om in te schrijven staat op de website van Automotive Insiders. De themamiddag in Fort Wierickerschans (Bodegraven) start om 16:00 uur.

Maarten Molenaar †

In de bijna vijf jaar dat Maarten deel uitmaakte van onze redactie heeft hij zich als vakredacteur onvermoeibaar ingezet om de kwaliteit van Aftersales Magazine en Aftersales Truck te vergroten, dankzij zijn in vele jaren opgebouwde kennis van de branche en zijn uitgebreide relatienetwerk. Op 8 november 2020 overleed Maarten plotseling. Maarten was een journalist pur sang, die zijn energie vooral haalde uit het zoeken naar echt nieuws. Ons team wist wat het aan hem had. Geen redactionele klus was hem te groot, of te klein. Hij zat graag ‘aan tafel’ bij ondernemers, managers en hun medewerkers om de achtergrond van het nieuws boven tafel te krijgen. En toen niemand nog wist wat Covid-19 was, bezocht hij graag de vakbeurzen in Europa. Maarten was niet een man die op de voorgrond trad. Hij was meer de stille kracht van de redactie, met het accent op kracht. Wij zullen zijn motto ‘autoliefde roest niet’ in gedachten blijven houden en zijn onderkoelde humor missen.

Van Maarten Molenaar † zijn er nog 2349 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Maarten Molenaar †