Van alle claims over autoschade is 14,9 procent niet afkomstig van de hoofdbestuurder. Dat meldt Lancyr Verzekeringen op basis van eigen onderzoek. Daarbij werden 11.016 autoschadeclaims bij Lancyr uit de afgelopen drie jaar geanalyseerd.

Van de niet-regelmatige bestuurders die claimden had tweederde wel dezelfde achternaam als de regelmatige bestuurder: ofwel de partner, ofwel de kinderen. Om de hoge premie voor jongeren te omzeilen, wordt dan de verzekering aangevraagd op naam van de ouders.

Onder de dertig

Alison Wester, autoverzekeringexpert bij Lancyr: “Jongeren hebben vaak nog niet veel schadevrije jaren opgebouwd. Daardoor valt de premie normaal gesproken hoger uit. Voor velen vaak een reden om hun auto te verzekeren op naam van hun ouders, die vaak al wat meer schadevrije jaren hebben.” Het onderzoek leert dat vooral jongeren veel autoschades claimen: 37,2 procent van de niet-regelmatige bestuurders die schade rijdt is jonger dan dertig. Ook hieruit blijkt dat veel jongeren hun autoverzekering kennelijk ook vaak op naam van een van hun ouders zetten. Het is echter nog maar de vraag in hoeverre zij echt geholpen zijn met een lagere premie op deze manier, stelt Wester. “Ook jongeren zullen vroeg of laat moeten beginnen met het opbouwen van schadevrije jaren.”

Auto lenen

De schadepost van niet-regelmatige bestuurders onder de dertig bestaat overigens niet alleen uit autobezitters die de verzekering op naam van ouders hebben staan. Ook kinderen die de auto van hun ouders lenen maken er deel van uit.
Deel dit artikel op
Laatste nieuws
Meest bekeken berichten
Recente Reacties