BMW NL zet in op private lease

BMW gaat komend jaar in Nederland meer werk maken van private lease. Dat zegt Chris Collet, vandaag (1 december) aangetreden als Sales & Marketing directeur bij BMW Group Financial Services. Collet is de vervanger van Hans van Diest.

bmw-chris-colletIn het persbericht van de importeur laat Collet weten: “In Nederland liggen volop kansen, met name op het gebied van private lease, dat steeds meer aan populariteit wint. Die kansen grijpen we samen met het directieteam en alle medewerkers met veel enthousiasme aan. 2018 wordt een interessant jaar.” Chris Collet werkt sinds 1 september 1996 bij BMW en heeft gedurende zijn loopbaan verschillende functies bekleed. Vanaf 2010 maakte hij deel uit van het directieteam van BMW Group Nederland; aanvankelijk verantwoordelijk voor MINI en vanaf 2013 voor de afdeling Sales. Momenteel is hij CEO bij BMW Group Austria GmbH Salzburg in Oostenrijk, waar hij met BMW de nummer 1-positie van de drie premiummerken wist te behalen. Het directieteam bestaat verder uit Irene Köppel (CFO) en Jeroen Miltenburg (COO). In 2018 bestaat BMW Group Financial Services precies dertig jaar.

Maarten Molenaar †

In de bijna vijf jaar dat Maarten deel uitmaakte van onze redactie heeft hij zich als vakredacteur onvermoeibaar ingezet om de kwaliteit van Aftersales Magazine en Aftersales Truck te vergroten, dankzij zijn in vele jaren opgebouwde kennis van de branche en zijn uitgebreide relatienetwerk. Op 8 november 2020 overleed Maarten plotseling. Maarten was een journalist pur sang, die zijn energie vooral haalde uit het zoeken naar echt nieuws. Ons team wist wat het aan hem had. Geen redactionele klus was hem te groot, of te klein. Hij zat graag ‘aan tafel’ bij ondernemers, managers en hun medewerkers om de achtergrond van het nieuws boven tafel te krijgen. En toen niemand nog wist wat Covid-19 was, bezocht hij graag de vakbeurzen in Europa. Maarten was niet een man die op de voorgrond trad. Hij was meer de stille kracht van de redactie, met het accent op kracht. Wij zullen zijn motto ‘autoliefde roest niet’ in gedachten blijven houden en zijn onderkoelde humor missen.

Van Maarten Molenaar † zijn er nog 2349 artikelen verschenen. Meest recente artikelen van Maarten Molenaar †